Vergoed vanuit de basisverzekering dus geen eigen risico

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

In 2018 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. Deze groep wordt nog steeds groter. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) zijn er meer gezondheidsrisico’s.

Vaak hebben mensen met overgewicht er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen, maar blijkt het moeilijk om dit vol te houden. Met het programma Coaching op Leefstijl (CooL) of ook wel Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) genoemd sta je er niet alleen voor. 

Voor wie?
Heb je (een hoger risico op) diabetes, hart- en vaatziekten, ben je zwaarlijvig of heb je ernstig overgewicht? Dan kom je in aanmerking voor het Leefstijlprogramma Coaching op Leefstijl (CooL). In de meeste gevallen wordt dit volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar en is het dus helemaal gratis.

Wat is CooL?
Door je leefstijl te veranderen kan je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen. Zo leer je zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou past. Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

Je komt in aanmerking voor het CooL programma wanneer je:

  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. een grote buikomvang: 
   >88cm (vrouwen) 
   >102cm (mannen), of
  • BMI tussen 25 en 30 i.c.m. comorbiditeit: 
   (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, 
   artrose of slaapapneu, of
  • BMI vanaf 30, ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit.

  En:

  • Doorverwezen wordt door jouw huisarts;
  • Gemotiveerd bent om het tweejarig programma te volbrengen.

   


Bereken je BMI.

Meer informatie over het programma lees je hier.

Wat levert het op?

Samen met jou streven we naar een gezonde leefstijl waarbij jij je sterker en beter voelt. Een gezonde leefstijl bestaat uit gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ruimte voor ontspanning én een goede nachtrust. Door je leefstijl te veranderen kan je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen. 

Door wie?

Dit programma wordt verzorgd door een officiële leefstijlcoach die is aangesloten bij de BLCN en bevoegd is om het programma uit voeren. Deze coach zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.

Wanneer kan ik starten?
Alle data, tijden en locatie vind je hier.

In het kort:

 • Gericht op duurzame gedragsverandering en meetbare verbetering in de leefstijl
 • Voor mensen met een BMI vanaf 25 vergoed vanuit de basisverzekering zónder eigen risico (dus geen kosten)
 • Alleen door een gekwalificeerde leefstijlcoach

Aanmelden of meer meer informatie? Neem contact op.